Festivaler i Europa


Runt om i Europa finns det en mängd olika festivaler med musik och annat. Är du nyfiken på att hitta en ny spännande festival? Läs vidare! Vi ska gå igenom några av de populäraste festivalerna runt om i Europa. Den första är Primavera Sound. Den äger rum i Barcelona i Spanien och är ett massivt musikevent av sitt slag. Det lockar till sig runt 200 000 besökare varje år och brukar innefatta 300-400 konserter med stora band och artister. Att festivalen tar plats i det fantastiska Barcelona är förstås ett stort plus. En annan riktigt stor festival, som faktiskt har funnits sedan 1985, och därmed är en väletablerad festival vid det här laget är Rock am Ring. Festivalen tar plats i Nürnberg och Mendig i Tyskland. Det är, som namnet avslöjar, framför allt en festival för rock. På den här sidan kommer du att kunna läsa om dessa och många andra festivaler runt om i Europa. Det här är din bästa guide om du vill lära dig mer inom ämnet och kanske hitta din nya favoritfestival. Det kommer dessutom inte bara handla om musikfestivaler, utan du har även chans att ta del av ett flertal andra typer som kanske intresserar dig mer. Det här är din nya bästa vän i festivalvärlden!

Festivaler i Sverige

Sverige har en lång tradition av musikfestivaler men de har levt ett lite farligt liv de senaste åren. Många festivaler har lagt ned men startats på nytt i delvis eller helt ny skepnad. Det gör det förstås intressant att titta på de som fortfarande existerar. Vad är det som gör att de lyckas gå runt? En av dem är Way Out West i Slottsskogen i Göteborg. Det är en festival som har funnits sedan 2007 och sedan första gången den anordnades har den blivit en självklar del av Sveriges musikliv. Göteborg har satts på kartan som en av Sveriges festivalstäder och Slottsskogen har blivit värd för några av världens största artister. Ytterligare en festival i Sverige som är en riktig klassiker är Emmaboda som tar plats varje år i, ja, Emmaboda i Småland. Det är en musikfestival som är känd för att vara såväl mysig som bra på att ta in stora och populära band. Artister och band som spelade på festivalen under 2018 års upplaga var Yung Lean, General Knas och Joy. Det är en festival som definitivt kommer fortsätta existera under lång tid och göra ytterligare somrar minnesvärda framöver. Emmaboda är och förblir en självklar del av det svenska musik- och festivallivet. Det finns det ingen tvekan om.

Din bästa guide till festivaler i Europa

Här kommer du inte enbart kunna läsa mer om olika musikfestivaler, utan även festivaler som riktar in sig på helt andra saker som teater, konst, mat och öl. Oavsett om du är sugen på Oktoberfest i Tyskland, en konstfestival i Venedig eller Fashion Week i Milano är det här rätt plats att vara på. Du kan dessutom klicka dig in på den här sidan utan att ha en idé från första början – för här hittar du den inspirationen du kan tänkas behöva. Har du semestern inbokad men ingenting planerat? Då kan du få alla möjliga idéer och tips här. Det finns som sagt något för allas olika intressen. Alla de största evenemangen, olika typer av texter och välbalanserad information, det är vad den här sidan kommer bjuda dig på. Det kan handla om guider kring det mest prisvärda sättet att festivala på, respektive de billigaste festivalerna i Europa. Du bjuds också på motsatsen som exempelvis de mest exklusiva matfestivalerna som passar de som gillar att spendera lite extra när det är dags för semester. Välkommen till en omfattande och djupdykande guide i festivalernas Europa. Här finns verkligen allt du behöver veta om denna spännande värld och lite till. Vi hoppas du ska ha mycket nöje och nytta av oss!