Tomorrowland


Tomorrowland är ett namn som de flesta säkerligen hört talas om, i alla fall inom musikindustrin. Detta är nämligen en av världens största musikfestivaler som hålls årligen i Belgien. Inte nog med att mängder av välkända artister och DJ:s kommer – temat på festivalen är väldigt speciellt. Tomorrowland satsar på ett nytt tema varje år men fokuset ligger alltid på att skapa en slags sagovärld, fylld av fantastiska kreationer och storslagna shower. Det är inte svårt att förstå varför denna festival har blivit så populär bland ungdomar runt om i världen – Tomorrowland bjuder trots allt inte bara på bra musik, utan här bjuds det snarare på en upplevelse utöver det vanliga. En upplevelse som du sent kommer att glömma. Läs mer om Tomorrowland nedan. Kanske är du en av de lyckliga som står med en biljett nästa år?

En annan sak som Tomorrowland är känt för är att det i princip är omöjligt att få tag på en biljett. Det är som sagt en väldigt populär festival. Vill man verkligen dit gäller det att vara ute i exakt rätt tidpunkt, annars kommer garanterat biljetterna ta slut. Dessutom reserveras en del av biljetterna, runt 80 000 stycken, enbart för belgare. Dessa biljetter brukar sälja slut på bara en dag. Resterande biljetter går åt ännu snabbare – år 2012 tog ungefär 100 000 biljetter slut på bara 45 minuter! Här gäller det verkligen att vara snabb om man vill få en plats i folksamlingen. När det gäller priser beror det på vilket paket du väljer men räkna med att få lägga minst runt 5 000 kronor.

Tomorrowlands historia

Tomorrowland, som hålls i Boom, Belgien, är en festival för elektronisk dansmusik, eller housemusik som det vanligtvis kallas nu för tiden. Denna belgiska festival anordnades för första gången år 2005 och blev snabbt en succé världen över, inte minst i samband med att housemusiken verkligen slog igenom. Kanske var det de välkända artisterna som lockade eller kanske var det helt enkelt det unika sagotemat som förstärker upplevelsen till det yttersta. Hur som helst blev Tomorrowland snabbt en av världens största festivaler med nästan 200 000 besökare och festivalen har dessutom mottagit ett flertal priser, bland annat för “Best Music Event Worldwide” (2011 och 2012). Befinner du dig i USA och har möjlighet att stanna lite extra? Då kan systerfestivalen Tomorrow World, som arrangerades första gången år 2012, vara ett alternativ.

Mängder av välkända artister

Med tanke på att Tomorrowland är en så stor festival är det inte konstigt att mängder av välkända artister får äran att stå på scen. Faktum är att runt 300 artister spelar under festivalens tre dagar, alla på olika scener såklart. Festivalen har nämligen inte mindre än 14 olika scener. Man har till och med tagit hänsyn till nostalgiälskarna och avsatt en av scenerna där det endast spelas 90-tals hits! Perfekt om man vill ta en paus ifrån housemusiken. Några av de allra största artisterna som spelat på Tomorrowland är Tiesto, Avicii, David Guetta, Armin van Buuren och Afrojack för att nämna några. Många av dem har dessutom varit där flera gånger. Även många mindre kända artister får möjlighet att spela på Tomorrowland, vilket många gånger kan leda till ett genombrott.

Att ta sig till Tomorrowland

Om du har bestämt sig för att åka till Tomorrowland kan du lika gärna köra fullt ut och skippa det vanliga flygplanet. Tomorrowland anordnar nämligen helt egna resor till festivalområdet! Du stiger ombord på Tomorrowlands eget flygplan, som pryds av festivalens välkända logga, och det är här festen börjar på riktigt. Neonljus och musik kommer kicka igång partystämningen ordentligt! När du sedan landar i Bryssel, med humöret på topp, kommer det finnas transfer redo som tar dig till Boom och festivalområdet. Betalar gör du redan innan du reser, så det är bara att luta sig tillbaka och njuta av resan till housemusikens minst sagt förtrollande värld. Festivalen varar i tre dagar och du väljer själv om du vill campa på festivalområdet eller bo på ett hotell i närheten.