Nevada bjuder upp till dans (och andra festivaler)

festivaler i nevada

I USA så har det blivit populärt att gå på festivaler så fort man har tid och råd. Utbudet har vuxit enormt de senaste årtionden och idag så finns det nästan ett överflöd på marknaden. Men vad som är bra med detta överflöd är att det alltid finns en festival som passar just dig och vad du är ute efter för upplevelse. Vill du gå på en stor musikfestival där de största artisterna kommer och spelar så har du chansen att besöka Coachella eller Ultra som går av stapeln årligen. Men när man nämner festivaler så pratar man om det breda och här finns det mycket smått och gott.

De största musikfestivalerna har länge varit belägrat i stora städer som Miami eller Los Angeles då förbindelserna hit är smidiga och man kan ta in stora mängder människor. Men i denna artikeln så ska vi fokusera på festivaler du kan hitta i Nevada, staten som för många annars kanske främst är känd genom att Las Vegas med sina häftiga casinon ligger här.

En stor variation av festivaler

Då Nevada mest är känt för att husera staden som anses som spelandets huvudstad, Las Vegas, så ska man inte tumma på att de erbjuder en väldigt stor variation på festivaler under året. I listan nedanför så kommer vi nämna några speciella och även förklara vad dessa innebär.

  • Burning Man, Black Rock – Denna festival har fått ett stort genomslag och har upprättats på flertalet platser runt om i världen. Du möter upp andra festivalbesökare mitt ute i öknen och bygger upp ert egna samhälle där ni fokuserar på vad ni vill. Fokuset är ert samhälle, musik, dans och att ni alla ska känna er fria från vardagen.
  • Electric Daisy Carnival, Las Vegas – Las Vegas Speedway förvandlas varje juni till en flummig dansfestival där besökarna ofta möts av dansande ljus och klär sig i roliga kostymer. Denna festival huserar de största artisterna inom den elektriska genren och många människor planerar i förväg för att kunna komma hit.
  • Indiska kultur- och matfestivalen, Las Vegas – Denna festivalen är väldigt speciell då man kan uppleva autentisk indisk kultur och mat. Det sätts upp matstånd och artister spelar dagligen för att ge dig ett så rikt intryck som möjligt och bli inte förvånad om du ser traditionella kläder och mycket färger.

Som du ser av denna listan så finns det festivaler i Nevada som passar alla typer av människor. Självklart så finns det många mer och de har alla sina egna specialiteter, så se till att kolla upp på förhand vilken som passar dig bäst.

Planera i god tid

När man ska åka iväg på festival så är det rekommenderat att man planerar i god tid för att både försäkra sig om saker så som sovplats eller ledighet från jobbet. Många festivaler erbjuder även sina besökare att köpa biljetter till ett nedsatt pris ju längre det är till festivalen. Du ska även se till att göra en packlista i god tid så att du inte kommer på att du glömt bort din laddare när du sitter i bilen på väg dit. Gör du allt detta så kommer du märka att du har så mycket att se framemot och dina förväntningar kommer vara skyhöga, vilket i sin tur kommer leda till att din upplevelse kommer bli så bra som den kan bli.