Renovering bryggorna vid Bliktpunkten

Under 2023 påbörjades arbetet med att renovera bryggorna vid Bliktpunkten. Och vilket fint resultat det blev med gemensamma krafter. Det mesta blev klart och bryggorna kunde användas till aktiviteter vid Bliktpunkten. Nu blev det högvatten och översvämning vilket gjorde att vissa delar av jorden spolats bort. Lika så återstår en del elarbeten och andra förbättringar. Vi hoppas kunna fortsätta med arbetet till våren så att vi kan färdigställa renoveringen och även göra en del nya förbättringar. Så tack för all hjälp så ses vi till våren.

Du kan fortfarande skicka in ett ekonomiskt stöd till renoveringen.

Bliktpunktens sponsorer 2023
Guldsponsor
Peter Rönnblad Bygg AB

Siljans krossgrus

Bronssponsor
– ICA Supermarket Mora
– XL bygg Mora

Bakgrund
Bryggorna vid Bliktpunkten stängdes sommaren 2022 då de är i så dåligt skick att säkerheten inte kan garanteras. Inspektion av bryggorna visar att träkonstruktionen runt stenkistorna måste renoveras då mellanbjälkarna ruttnat sönder och vissa stockar böjts av tyngden. Längs stranden har pålarna som håller fast bryggan gett vika så att hela bryggan glidit ut i sjön.

Vill du vara med och hjälpa till i arbetsgruppen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du information om när vi har möten och arbetsdagar.


Bli sponsor

För dig som företagare:
Skänk pengar eller material som behövs till bygget. Ditt företag syns med namn på vår sponsortavla nere vid Bliktpunkten samt här på hemsidan. Välj hur mycket du vill sponra med:
Bronssponsor 2000 – 6000 kr
Silversponsor 8000 – 16000 kr
Guldsponsor 20000 kr och uppåt.
Swisha 123 213 27 93 valfritt belopp, skriv företagets namn och märk din betalning med Bryggan, eller betala direkt på hemsidan. Du kan även kontakta oss på bliktpunkten@nusnasif.se så skickar vi en faktura.

Vill ditt företag sponsra med material, maskiner eller andra saker är du välkommen att kontakt oss på bliktpunkten@nusnasif.se .

För dig som privatperson:
Skänk 100 kr eller högre och få ditt namn på en tavla i anslutning till bryggan.
Swisha 123 213 27 93 och märk din betalning med Bryggan, eller betala direkt här på hemsidan.

SÅ här såg det tidigare

Så här ser det ut idag