Renovering bryggorna vid Bliktpunkten

Med denna sida startar vi nu arbetet med att renovera bryggorna vid Bliktpunkten. Här berättar vi vad som händer och vad som ska göras. Dessutom startar vi nu möjligheten att stödja projektet genom olika insamlingar.

Senaste nytt
– Det sista med själva bryggan göra klart måndag kväll 29 Maj kl 17.30. Sedan återstår att återställa gräsmattor, staket m.m. Hela bryggan skall även tvättas.
– Insamling till material och kostnader för bryggrenovering pågår. Vi siktar på att få in 100 000 kr. Vi har fått vår första Guldsponsor, var med du också och bidra, se nedan.

Bliktpunktens sponsorer 2023
Guldsponsor
Peter Rönnblad Bygg AB

Bronssponsor
– ICA Supermarket Mora
– XL bygg Mora

Status
Bryggorna vid Bliktpunkten stängdes sommaren 2022 då de är i så dåligt skick att säkerheten inte kan garanteras. Inspektion av bryggorna visar att träkonstruktionen runt stenkistorna måste renoveras då mellanbjälkarna ruttnat sönder och vissa stockar böjts av tyngden. Längs stranden har pålarna som håller fast bryggan gett vika så att hela bryggan glidit ut i sjön.

Vad händer nu
När vårens jobb är avslutat har vi planer på att utveckla Bliktpunkten ytterligare. Exakt hur är på planeringsstadiet. Nu startar dock årets evenemangssäsong och vi gör en paus med stora nya byggprojekt till hösten.

Vill du vara med och hjälpa till i arbetsgruppen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du information om när vi har möten och arbetsdagar.


Bli sponsor

För dig som företagare:
Skänk pengar eller material som behövs till bygget. Ditt företag syns med namn på vår sponsortavla nere vid Bliktpunkten samt här på hemsidan. Välj hur mycket du vill sponra med:
Bronssponsor 2000 – 6000 kr
Silversponsor 8000 – 16000 kr
Guldsponsor 20000 kr och uppåt.
Swisha 123 213 27 93 valfritt belopp, skriv företagets namn och märk din betalning med Bryggan, eller betala direkt på hemsidan. Du kan även kontakta oss på bliktpunkten@nusnasif.se så skickar vi en faktura.

Vill ditt företag sponsra med material, maskiner eller andra saker är du välkommen att kontakt oss på bliktpunkten@nusnasif.se .

För dig som privatperson:
Skänk 100 kr eller högre och få ditt namn på en tavla i anslutning till bryggan.
Swisha 123 213 27 93 och märk din betalning med Bryggan, eller betala direkt här på hemsidan.